Drinken

Café t Keerpunt is naast een café met mooie muziek, ook een café waar je lekker kunt genieten van een prachtig glas bier.

Wij hebben onze bierkaart uitgebreid met 3 mooie IPA’s.
Texels Overzee IPA, Gulpener Ur Hop en de Molen Vuur en Vlam

Wij beschikken over een tap met 5 kranen.

Met trots tappen wij Swinckels superior pilsener, het premium bier van Swinckels’ Family Brewery. Maar ook voor een speciaal bier bent u bij ons aan het goede adres.

Ons meest geliefde speciaalbier, Gerardus Kloosterbier, hebben wij altijd op de tap. Gerardus is een bruinrood helder bovengistend bier met een ietwat zoete smaak en een alcoholpercentage van 7.

In de zomerperiode hebben wij de Witte Trappist van La Trappe op onze tap. La Trappe Witte Trappist is een doordrinkbare, frisse dorstlesser. Zacht moutig, licht zurig, en prikkelend door het koolzuurgehalte. Het is het enige trappisten witbier op de wereld.

Op onze andere twee kranen staan maandelijks andere bieren. Natuurlijk voeren wij de seizoenbieren, maar ook populaire speciaalbieren als La ChouffeKarmeliet en LeFort komen met regelmaat terug.

Naast bieren op de tap hebben wij ook bieren op de fles.

Zo hebben wij OMER. Dit is een Belgisch blond bier van hoge gisting met nagisting op de fles. Naast zijn volle smaak en licht bittere afdronk valt OMER. vooral op door zijn goudgele kleur en een alcoholpercentage van 8%.

Wij beschikken over verschillende soorten alcoholvrij bier; Bavaria 0.0 Original (Pils), Bavaria 0.0 Wit  (Wit Bier), Bavaria 0.0 IPA (India Pale Ale) en Bavaria 0.0 Radler (Radler Lemon).  Daarnaast hebben we ook een 0% IPA van Bavaria. Voor liefhebbers een echte aanrader. Behalve de Alcoholvrije Radler hebben wij ook een Bavaria Radler 2.0%

Om het voor u zo goed mogelijk naar het zin te maken, kunt u één van onze medewerkers altijd vragen stellen over onze speciaalbieren.

Voor een volledig overzicht van ons aanbod kunt u kijken op de drankkaart en onze bieren op de fles

Rond 1750 was er veel bedrijvigheid in Spijkerboor. Zo stond er aan de 
Hunze, naast een kleine scheepswerf, een kleine bierbrouwerij.
Verwilderde hopplanten aan de oude weg zijn de laatste getuigen van 
deze periode.
De wens van de uitbaters van café t Keerpunt om een eigen bier te hebben 
kreeg vorm, toen zij contact legden met de Wildervanker Bierbrouwerij.
Een wandeling door het gebied met de brouwer rondom Spijkerboor leverde 
voldoende inspiratie op om een bier te brouwen.
Spiekerbier 7.0 heeft een eigenzinnig karakter en past zodoende goed bij
volksaard van de Veenkoloniale Drent.

Tijdens verbouwingswerkzaamheden vond uitbater Willem Dijkema achter een oude toogkast een stapel papieren. Bij het bestuderen van deze stukken stootte hij op een vergeeld stuk papier, waarop een met de handgeschreven, zoals later bleek, recept vermeld stond van een kruidenbitter. Dit recept bleek nog zeer goed te gebruiken en het resultaat kunt u tegenwoordig verkrijgen onder de naam ’t Keerpuntje.