‘Flammkuchen mit ein Sauerkraut salat’

Dit is een persoonlijke ontdekking tijdens onze vakantie in de Elzas. Na het bezoeken van Strasbourg zijn wij heel anders tegen zuurkool (Sauerkraut) aan gaan kijken. Met veel aandacht en ambacht wordt de zuurkool verwerkt en onze Jos maakt hier een heerlijke salade van. Ook zagen wij overal mooie varianten van een soort dunne pizza, die in grootte en beleg heel divers werd aangeboden. Inmiddels zien we ook in Nederland de Flammkuchen zijn opmars maken. Daarom dit weekend een keuze menu uit 3 soorten flammkuchen.

Flammkuchen Pulled Pork
Flammkuchen Gerookte Zalm
Flammkuchen Geitenkaas & Spinazie (Vega)

De vakantie was tijdens de kerstdagen, het was prachtig weer in de Elzas. Zonnig, fris koud en echt weer voor een glühwein of een warme chocolademelk met slagroom. Bij het eten nemen wij echter graag een biertje of glaasje wijn. Onze tip voor bij de Flammkuchen Pulled Pork is dan ook de Omer, Traditioneel Blond. Deze is subtiel bitter van smaak en heeft een fris, fruitig aroma. Met 3 aromatische hopsoorten uit Tsjechië, Slovenië en Duitsland, een mooie begeleider voor de bbq smaken van de pulled pork.
Bij de gerookte zalm en geitenkaas past volgens ons echter meer een pinot blanc uit de Elzas. Dit is een zachte witte wijn met romige fruit, zoals appel en perzik. En juist dat romige is lekker bij een vette vis of kaassoort. De producent van deze wijn is Bestheim, dit is een traditionele wijnmaker die nog met de hand de druiven perst. Wij houden van authentieke bereidingen en smaken en hopen dat jullie dit ook terugvinden in onze dranken en gerechten.

Zowel de Omer, Traditioneel blond (in 33 cl flesjes) als de Bestheimer Pinot Blanc (75 cl fles) staan vanaf vrijdag in Willem’s Winkeltje.

Eet smakelijk!

Ivo & Erna