Proeverij van Bitterballen


“Een biertje met een bitterballetje”. Als ik aan Erna vroeg waar zij op vrijdagmiddag na het werk zin in had, kreeg ik steevast dit antwoord. En zo zijn we regelmatig op een terrasje of in een kroegje beland om een bitterbal te testen. “Hoe voelt de korst aan” en “hoe vol is de vulling”. Hier beleefden we keer op keer veel plezier aan en het was een leuk excuus om even samen een biertje te gaan drinken. Alsof je daarvoor een excuus nodig hebt…..

De smaak van de biterbal is zo enorm varierend en ook het aanbod in vulling is te breed om te kiezen. “Dus waarom kiezen”? Wij vinden het nog steeds leuk om telkens weer een andere bitterbal te proeven en delen dat graag met onze gasten. Daarom staat er vanaf de 1e terrasdag op onze borrelkaart: Een proeverij van bitterballen.

“Tevens is ons eigen Keerpuntje een uitstekende begeleider van een bitterbal”.

Een proefplank voor 2 personen met voor beide 5 bitterballen. We wisselen regelmatig de varianten af en hebben natuurlijk ook een biersuggestie. Overigens is de Omer, Traditioneel Blond altijd lekker bij bitterballen. Dit is een koolzuurrijk, zwaar blond bier. Het koolzuur zorgt ervoor dat je smaakpupillen los komen, en door het frisse blonde bier heb je een mooie tegenhanger bij de bitterbal.

Tevens is ons eigen Keerpuntje een uitstekende begeleider van een bitterbal, want wist je dat de naam bitterbal voortkomt uit het feit dat de bal vroeger gegeten werd bij een bittertje (een sterk alcoholisch kruidendrankje). Een aanrader na een wandeling langs de Hunze op een wat minder zonnige dag.