Koken met Pindakaas

Petje Pitamientje, daar ben ik groot mee geworden. Als kind was ik al gek op pindakaas en er stond dan ook steevast Calvé Pindakaas bij ons op de ontbijttafel.  Veertig jaar later is er bijna niets veranderd. Pindakaas staat bij ons nog altijd prominent op tafel. Alleen heeft Calvé inmiddels plaats moeten maken voor een nieuw merk. Er zijn naast smeuïg tot op de bodem” heel veel smaakvariaties bij gekomen en gelukkig houd ik van proeven. En na alle grutters, groothandels en kruideniers bij langs te zijn geweest kwam ik uit op de pindakaasvarianten van Mister Kitchen. Soms een beetje crunchy, soms met karamel en altijd lekker smeuïg.

Stom hé, ik vind het gewoon lekker!

Vroeger ging de pindakaas ‘gewoon’ op brood. Nu combineer ik het met ‘banana pancakes’, kook ik er soep van, smeer het over de poffertjes of gebruik het als basisingrediënt voor pindasaus. In het maandmenu maakt Jos een Bami (‘Bami Jossi’) volgens eigen recept. Over deze bami komt een heerlijk pindasaus waarvoor we de ‘Super Crunchy’ variant van Mister Kitchen gebruiken. Deze pindasaus is ook heerlijk over een spies van kippendij.
Als voorafje maken we van de ‘Super Creamy’ variant een pindasoep. Hiervoor gebruiken we een oud familierecept van Erna. Met onder andere kokos en bruine bonen.

Koken met pindakaas…..Stom hé, ik vind het gewoon lekker!