Lasagna Tricolore

Thuis maken we eigenlijk wel een paar keer per maand lasagne. Soms omdat het makkelijk is om een gerecht alvast klaar te hebben en snel de oven in te schuiven. En soms omdat we de groentelade in de koelkast leeg moeten maken. Maar altijd omdat het zo verrekte lekker is. Tenminste als je gebruik maakt van verse ingrediënten. Daarom hebben we altijd een pakje verse lasagnebladen in huis, een grote diversiteit aan kruiden (vers en…oké….gedroogd) en de groentelade na elke weekboodschappen goed gevuld. en met dat laatste heb je kans dat je aan het einde van de week wat moet weggooien….zonde! Daarom is het bij ons vaak op vrijdag Lasagnedag!

"Met alleen maar verse ingrediënten"

Stiekem maken we dit gerecht ook op vrijdag omdat we, na de vrijdagmiddagborrel helemaal geen zin meer hebben om in de keuken te staan. Dan is dit een top gerecht om even snel voor te bereiden tijdens het maken van de borrelplank. 

De ‘Lasagna Tricolere’ bestaat uit drie kleurrijke laagjes. Een kruidige Pomodorisaus, een laagje spinazie met prei en knoflook en een witte wijn-bechamelsaus met gorgonzola. En als we zin hebben in een fijne Italiaanse smaakmaker dan nemen we de Salami Spianata Romana. In plakjes leggen we deze tussen de laagjes. 

Eet smakelijk!

Ivo & Erna