De volle keukenlade

Ken je dat, een uitpuilende keukenkast of -lade? In bijna elke keuken vind je wel zo’n lade waar een halve kruidenierswinkel in te vinden is. Alsof het de ‘hamsterweken’ zijn, alsof de quarantaine al een jaar duurt (hmmn, misschien realistischer dan ik dacht…).  Zo is het dus ook bij ons, in de keukenlade stuit ik nog wel eens op een houdbaarheidsdatum uit het vorige millennium. Maar eerlijk is eerlijk, er is altijd wat in huis. Of zoals Erna altijd zegt: het is altijd handig om iets in huis te hebben. En zo eten wij met regelmaat een heerlijke curry, een volle pasta of een smaakvolle risotto.

"Altijd handig, om iets in huis te hebben"

En nu kunnen we onze keuken-eigenaardigheden en -gewoontes ook met onze gasten delen (vrees niet, de datum wordt gecontroleerd). Wekelijks bedenken we een nieuw menu, dat we zelf ook eten. Want zeg nou zelf, je kookt toch niet iets, dat je zelf niet lust? 

Zo hebben we in het weekend van 16, 17 en 18 april een Indische Curry op het menu staan. De currypasta, als basis voor het gerecht bevat onder andere citroengras, djeroek en rode pepers. In de vleesvariant gebruiken we procureur, in kleine blokjes gesneden en gegaard in kippenbouillon, kokosmelk, sojasaus en vissaus.

Ook is er een vegetarische variant met kikkererwten en zoete aardappel. Uiteraard in een groentebouillon en met een flink eetlepel kurkuma. Beide varianten serveren we met een frisse mangosalade en naanbrood.