Filosofisch café

Op zondagmorgen 7 november 2021 speelt filosoof en theatermaker Ronald Hünneman in de gelagkamer van Café ’t Keerpunt in Spijkerboor zijn voorstelling: “DE GOUDEERLIJKE LEUGENAAR”

Deze voorstelling is gemaakt op basis van zijn recent verschenen boek Pijnlijke Contacten over variatie in sociale behendigheid en de gevolgen voor mens en maatschappij. Het thema is: Is liegen een ultieme vorm van sociale behendigheid? En is de nobele kunst van het liegen onontbeerlijk om je behendig te bewegen in sociale situaties? Wat is de dubbelrol van leugens en liegen in de ethiek? Mensen zeggen heel gemakkelijk dat je niet moet of niet mag liegen. Maar is dat wel zo’n goed advies? Is het niet beter om af en toe keihard te liegen? Zijn mensen die zeggen altijd de waarheid te spreken wel te vertrouwen? De boodschap van deze humorvolle, interactieve voorstelling is dat leugens en liegen onontbeerlijk zijn voor een rechtvaardige, ethische maatschappij.

Kosten: € 10,00 per persoon incl. 2 consumpties (koffie/thee). Reserveren via 0598 – 491422

"De goudeerlijke leugenaar"

Een tweede en derde editie van het filosofisch café staan gepland op zondag 16 januari en zondag 20 maart 2022.