't Eetcafé
Gemarineerde kip Zoals velen van onze vaste gasten en menu-afnemers inmiddels al weten. hebben we onze eigen saus- en marinade koning in Spijkerboor. In zijn vrije tijd geluidsman bij de concerten op het Keerpunt podium en in het weekend de rots in de branding van het keukenteam. Jos wordt altijd extra enthousiast als we hem …
Lasagna Tricolore Thuis maken we eigenlijk wel een paar keer per maand lasagne. Soms omdat het makkelijk is om een gerecht alvast klaar te hebben en snel de oven in te schuiven. En soms omdat we de groentelade in de koelkast leeg moeten maken. Maar altijd omdat het zo verrekte lekker is. Tenminste als je …
Petje Pitamientje, daar ben ik groot mee geworden. Als kind was ik al gek op pindakaas en er stond dan ook steevast Calvé Pindakaas bij ons op de ontbijttafel. Veertig jaar later is er bijna niets veranderd. Pindakaas staat bij ons nog altijd prominent op tafel. Alleen heeft Calvé inmiddels plaats moeten maken voor een …
Portie bitterballen, maar dan zonder vlees Lekker aan de borrel op een zonovergoten terras, drankje erbij en natuurlijk een klein hapje. Vaak denk je dan aan bitterballen en die zijn heerlijk, vaak goed gevuld met rundvlees. En wanneer je geen vlees wil eten, is er ook voldoende aanbod aan heerlijke bitterballen en mini-croquetten met bijvoorbeeld …
Proeverij van Bitterballen “Een biertje met een bitterballetje”. Als ik aan Erna vroeg waar zij op vrijdagmiddag na het werk zin in had, kreeg ik steevast dit antwoord. En zo zijn we regelmatig op een terrasje of in een kroegje beland om een bitterbal te testen. “Hoe voelt de korst aan” en “hoe vol is …